23.10.2019. 18:37
0
Od američkog vojnog veterana, do ponosne žene bujnog poprsja
Trans ljudi su veoma zanimljivi medijima u inostranstvu naročito jer kriju zanimljivu, nerijetko šokantnu, životnu priču. Tu spada i Maxine Montoya, transrodna žena iz San Diega koja je bila 11 godina u vojsci SAD.

“Odrasla sam u veoma konzervativnom domaćinstvu. Želja moje majke bila je da se priključim vojsci, a ja to nikada nisam željela da uradim. Bila sam okružena ljudima koji nisu prihvatali ljude kao što sam ja”, priča Maxine i dodaje da nema lijepa sjećanja na vojnu karijeru.

Danas živi život kakav je željela od malena. Uzima blokere testosterona, farba kosu, a ugradila je silikone u grudi.

“Grudi su za mene odraz ženstvenosti”, kaže Maxine koja je počela da oblači žensku garderobu još dok je bila u vojsci.

“Vojska traži određen tip ličnosti, a ja tome nisam odgovarala”, objašnajva dodajući da bi mnogo ranije krenula u tranziciju da je imala, kao danas, dostupne informacije i internet.

Maxinein slučaj je zanimljiviji tim prije što ima dijete. Njena kćerka Mia priznala je da je biseksualna i priznaje da to ne bi uradila tako rano da nije bilo njenog oca koji je odlučio da promijeni pol.

“Nema razloga zbog kojih trans žena ne može da bude otac, ili trans muškarac majka. Ja sam joj i dalje otac i tata, bez obzira na tranziciju”, objašnjava Maxine.

Dodaje da se ne obazire na komentare okoline, a pažnja joj prija jer “oblačim se ovako da bih se isticala, ne da bih se uklopila”, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.