1.11.2019. 22:46
0
Najstarija ruska poštarka i dalje raznosi poštu po planinskim selima
Poštarka Ekaterina Džaleva (83) duže od 50 godina raznosi poštu pješke istom planinskom rutom u Sjevernoj Osetiji. Obilazeći stanovnike tri sela ona dnevno prepješači oko 40 kilometara, i tako šest dana u nedjelji.

Džaleva priznaje da danas često i “zabušava”, pošto je stanovnici mjesta kojima donosi vijesti povezu kolima donekle, a kako je svi zanju uvijek je neko prepozna na putu i preveze dalje.

“Moja plata nije velika, ali mi pomaže. Lakše mi je kada hodam. Lakše mi je kada razgovaram s ljudima. U životu sam iskusila mnogo patnje, a kada ne radim ništa razmišljam o tome i to mi je teško. Ali kada izađem iz kuće postane lakše”, rekla je poštarka za Rojters.

Džaleva je svoje zanimanje izabrala još kada je bila dijete zahvaljujući lokalnom poštaru koji je donosio vijesti sa fronta tokom Drugog svjetskog rata.

“Rekla sam sebi da ću kada odrastem sigurno postati poštar. Onda će ljudi mene čekati i voljeće me”, ispričala je veteranka poštarske službe, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.