15.11.2019. 8:38
0
Rodio se s repićem na glavi: Psića su odbacili zbog mane
Napušteni psić rođen je s repom viška, nasred čela. Narwhal brzo dobiva svjetsku pažnju, najviše od svih pasa koje udomimo, napisala je spasilačka skupina na svojoj Facebook stranici Napušteno štene, nazvano Narwhal, pronašlo je internetsku slavu zbog svog jedinstvenog defekta.

Osoblje Mac-ove misije (Mac Mission), spasilačke grupe u Missouriju, koja se specijalizira za pse s posebnim potrebama, zbrinulo je psića starog deset tjedana koji se rodio s dodatnim repom - točno nasred čela.

Psić je pronađen odbačen na ulici zbog svog defekta.

- Narwhal brzo dobiva svjetsku pažnju, najviše od svih pasa koje udomimo. - napisala je spasilačka skupina na svojoj Facebook stranici. Klinika za male životinje Cape (The Cape Small Animal Clinic), potvrdila je da je njihov veterinar, dr. Brian Heuring, pregledao Narwhala, za koga smatraju da je mješavina jazavčara. Veterinar je za HuffPost rekao da psiću rep ne uzrokuje štetu ili radi komplikacije. - Rep je vjerojatno urođena mana - rekao je.

- Mane se obično kod pasa manifestiraju kao rascjep nepca ili dodatni nožni prst. Uzroci mogu biti neki okolišni čimbenici ili otrovi kojima je majka šteneta bila izložena dok je bila skotna - kaže veterinar. Iz utočišta misle da pas može imati posebnu svrhu u životu. - Može posjetiti škole, bolnice i staračke domove i drugima pokazati kako je biti drugačiji sasvim OK. - kažu. Nažalost Narwhal ne može mahati repom, već je samo estetski dio njegovog lica, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

Psi
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.