14.3.2020. 10:05
0
Kinezi nakon izolacije jedva dočekali povratak u shopping
Karantin radi koronavirusa na neko je vrijeme izolirala Kinu i bacila svijet luksuzne robe na koljena, no očito se sve vraća na staro jer veliki brendovi javljaju da prodaja opet raste.

Kinezi su najveći potrošači luksuzne robe te je situacija s koronavirusom već ostavila posljedice na svijet skupih modnih dodataka, no tome se očito nazire kraj, javlja The Star. 

Promet je radi virusa pao za 80%, no Kinezi se vraćaju u svoje omiljene luksuzne trgovine te se oporavak očekuje tokom sljedećih sedmica. 

Kinezi su neko vrijeme bili vrlo oprezni u svim velikim gradovima, no sada vidimo optimizam i definitivno, stvari se mijenjaju - istaknula je Amrita Banta iz kompanije Agility Research.

Iako su se na neko vrijeme trgovine zatvarali, situacija se mijenja te mnogi brendovi ponovno otvaraju svoja vrata.

 - Svjedočimo poboljšanju biznisa u Kini. 

Ključno je i ponašanje kineskih kupaca. Nakon sedmica izolacije i restrikcija, imaju volju vratiti se u pravi život - potvrdio je Micaela Le Divelec Lemmi iz kompanije Salvatore Ferragamo.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.