18.3.2020. 10:01
0
Dok ostatak svijeta pravi zalihe hrane, Nizozemci pohrlili po marihuanu
Uživatelji marihuane stali su u redove ispred nizozemskih coffee shopova u nedjelju nakon što je vlada naredila njihovo zatvaranje u pokušaju suzbijanja zaraze koronvirusom.

Naime, željeli su napraviti zalihe prije zatvaranja kafića s marihuanom koji možda sedmicama neće raditi.

„Možda u naredna dva mjeseca nećemo moći nabaviti travu, tako da bi bilo lijepo imati barem malo kod kuće“, rekao je Nizozemac Jonathan ispred coffee shopa u Hagu.

Redovi su nastali samo nekoliko minuta nakon što su ministri zdravlja i obrazovanja na konferenciji za medije najavili zatvaranje mnogih poslovnih objekata, kao i svih nizozemskih škola.

Slične scene viđene su širom zemlje, a društvenim mrežama dijelile su se slike dugačkih redova ispred coffee shopova u glavnom gradu Amsterdamu i istorijskom univerzitetskom gradu Utrechtu.

Nekoliko dana ranije ljudi su navalili u supermarkete da bi sebi kupili toaletnog papira i tjestenine, no nagla objava o zatvaranju coffee shopova značila je da se nekima otvaraju drugi prioriteti.

Redovi su se stvorili i u Roermondu, blizu granice s Njemačkom, usljed strahova da će njemačka vlada zatvoriti granicu s Holandijom nakon što je već u ponedjeljak uvela stroge kontrole za one koji dolaze iz Francuske, Austrije, Švicarske, Luksemburga i Danske.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.