21.3.2020. 19:15
0
Kako su Danci riješili problem: Kupiš jednu bocu i platiš je pet i po eura, ali te svaka sljedeća košta 134 eura
Twitter
Preko 290.000 osoba zarazilo se koronavirusom na Zemlji, a do sada je preminulo preko 12.000 ljudi.

Piše: Haris Ahbabović

Osim što koronavirus predstavlja ozbiljan zdravstveni problem, predstavlja ogroman problem i za ekonomiju i privredu širom svijeta.

Naime, ovih dana se najviše kupuju dezinfekciona sredstva, toalet papir, a od hrane brašno, tjestenina, piletina, ulje, šećer, so...

Danci su došli na jako dobru ideju kako bi ograničili kupovinu namirnica koje brže nestaju na policama. Naime, stavili su normalnu cijenu prvog kupljenog proizvoda, ali ako hoćete da kupite i drugi, morat ćete platiti mnogo više. Radi se, naime, o dezinfekcionim sredstvima za ruke.

Naime, jedna boca ovog sredstva košta svega 5,5 eura, ali ako hoćete da kupite još jednu, tu drugu ćete platiti po cijeni od 134 eura.

Ne bi bilo loše razmisliti o ovome, pa nešto slično uvesti i u BiH, kako nam se ne bi dogodilo da jedan čovjek može kupiti 50 kg brašna, a drugi nakon njega ne može kupiti ni pola kg.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.