13.5.2020. 13:04
0
Umjetnica prodaje maske s rupom za slamčicu
Dok se u SAD-u mnogi prilagođavaju na nošenje maski u javnosti zbog sprječavanja zaraze koronavirusom, čini se kako neki i dalje ne shvaćaju kako zaštitne maske funkcioniraju.

Umjetnica Ellen Macomber dizajnirala je tako jedinstvenu masku s malom rupom za slamčicu. “U New Orleansu smo, a ovdje volimo piti”, kaže dizajnerica koja je počela šivati maske kako bi pomogla u borbi protiv pandemije.

Osim maski, u njezinom online shopu mogu se pronaći razni dodaci, poput torbica i sličnih artikala. No najviše pažnje privukla je maska na koju ju je inspirirala prijateljica. U tjedan dana Ellen i njezina asistentica napravile su 40 maski (kažu da im za svaku treba oko sat vremena). Naplaćuju ih 30 dolara (oko 210 kuna), a u roku pola sata rasprodale su svih 40.

Ona smatra da će maske biti osobito korisne onima koji provode više vremena u javnim prostorima. Dizajnerica je jasno dala do znanja da nije zdravstvena stručnjakinja te da se njezine maske ne bi trebale smatrati najboljim oblikom zaštite, no kaže kako ispunjavaju rupu na tržištu, tvrdeći da će se ljudi i dalje nalaziti kako bi pili zajedno, bez obzira na maske. Na ovaj način, kaže, mogu napraviti oboje, piše “Index“.


(Admir Oručević)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.