21.5.2020. 17:50
0
Batler Bijele kuće, koji je tamo radio 55 godina, umro od koronavirusa
Wilson Roosevelt Jerman, jedan od zaposlenika Bijele kuće s najdužim stažom, umro je prošlog tjedna od koronavirusa u 91. godini, javlja CBS.

Jerman radio u Bijeloj kući tokom 11 mandata američkih predsjednika.

Jerman je radio u Bijeloj kući kao batler i to tijekom 11 mandata američkih predsjednika, od Dwighta Eisenhowera do Baraka Obame. Počeo je raditi 1957. godine kao čistač, a tijekom rada napredovao je kao vratar te potom kao batler. Umirovio se 2012. godine.

Jackie O. ga je promaknula u batlera, a imao je poseban odnos i s Georgeom Bushom Jr.

Njegova unuka Jamila Garrett ispričala je medijima kako ga je Jackie O. promaknula u batlera. Također je rekla kako je imao i poseban odnos s obitelji Bush.

“Kad je stariji Bush preuzeo mjesto predsjednika, George Bush Jr. imao je problema s prilagodbom novom okruženju te nije mogao spavati. Moj djed bi sjedio s njim u sobi dok ne bi zaspao”, ispričala je Garrett.

Jerman je imao suprugu, petero djece, 12 unuka i 18 praunuka.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.