9.12.2020. 22:51
0
Turković poznatom YouTuberu poslala kafu, slatkiše i zastavu BiH
Danac Sebastian Holdum, vlasnik YouTube kanala "Spaghetti Road", pasionirani je sakupljač zastava zemalja. Kako bi ostvario svoju želju došao je na orginalnu ideju - pisati ambasadama i ministarstvima svih država svijeta. U jednom od svojih videa otkrio je kako mu je Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine priredilo ugodno iznenađenje.

Naime, Danac je ispričao da ga je MVP BiH, kojeg nikada nije kontaktirao, pozvao u posjetu Ambasadi BiH u Kopenhagenu.

"Rekli su mi da im se svidio moj video i dali su mi kutiju sa mnogo sjajnih bosanskih stvari od ministrice Bisere Turković", kazao je.

Kutija u kojoj je bilo raznih proizovodi iz BiH - sadržavala je i pismo šefice diplomatije.

U pismu je, između ostalog, napisano kako je Turković bila oduševljena idejom Sebastiana Holduma koji na orginalan način "povezuje nacije širom planete".

"U kutiji je bilo mnogo slatkiša, supa, kafa, puding, stvari za kuhanje, knjiga i naravno, zastava", ispričao je popularni YouTuber.

Holdum je priznao da nisu svi, poput Bosanaca i Hercegovaca, bili oduševljeni njegovim potezom.

Neke ambasade, Norveška u Dublinu, kritikovale su Danca jer su nakon njegovog videa dobile stotine zahtjeva za zastavama što je "preplavilo njihove mailove".

Kako god, Sebastianu Holdumu orginala ideja donijela je popularnost, jer na YouTubeu ima preko 120.000 pratilaca, ali i nezaboravne uspomene iz Bosne i Hercegovine, prenosi N1.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.