24.8.2021. 8:39
0
Umro najviši čovjek u Americi
Amerikanac ukrajinskog porijekla Igor Vovkovinskiy živio je u znaku bolesti, pošto mu je tumor izazivao pretjerano lučenje hormona rasta. Umro je u petak.

Zbog toga se dok je bio dijete porodica preselila u Rochester, grad na sjeveru SAD poznat po svom razvijenom zdravstvu.

“Mali” Igor, koji je već bio visok za svoj uzrast nastavio je da raste uprkos stalnim tretmanima i dostigao rekordnu visinu za SAD što je potvrđeno u Guinnessovoj knjizi rekorda kada je imao 27 godina.

Prema Guinnessovoj knjizi rekorda najviši čovjek na sveijtu je Turčin Sultan Kesen (2,51 metara).

Ali najviši čovjek u savremenoj istoriji je Amerikanac Robert Wadlow, koji je dostigao visinu od 2,72 metara. On je takođe patio od abnormalno visokog lučenja hormona rasta. Umro je 1940. sa samo 22 godine, prenosi N1.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.