4.9.2021. 21:49
0
Pustolovi i priroda: Kada avantura preraste u ozbiljnu pretnju po život
Cokule na nogama, šešir na glavi i ranac na leđima, ali pre svega oko sokolovo tempirano da uoči i najmanju opasnost koja u dubini guste džungle ili negostoljubive močvare, vreba iz prikrajka izazivajući povremeno neobuzdani strah, ali češće ključanje adrenalina.

U glavnoj ulozi je pustolov - istinski ljubitelj prirode i entuzijasta željan događaja punih uzbuđenja, nepredvidivih situacija koje lede krv u žilama i drugih rizičnih poduhvata.

Davljenje u živom pesku, ujed zmije ili škorpije, napad krokodila, bežanje od medveda i ubod na otrovnu biljku nisu nepoznanica u ovom svetu, koji su godinama gradili i široj publici predstavljali velikani ovog posla poput Dejvida Atenboroa, Žaka Kustoa, Dejvida Belamija, ali i srpskog novinara Jovana Memedovića, piše BBC News.

Neki od pustolova su i život izgubili u ovim avanturama, a najpoznatiji je verovatno Stiv Irvin, čuveni australijski prirodnjak i televizijski voditelj, koga je pre tačno 15 godina usmrtila džinovska raža.


(Amer Mujezinović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.