12.10.2021. 21:23
0
Statua Marije Callas kod atinske Akropole ismijana na društvenim mrežama
Nova bronzana statua operne dive Marije Callas privukla je zabavne komentare na internetu, prvenstveno od Grka, nakon što je ovo blještavo, pozlaćeno umjetničko djelo svečano otkriveno u podnožju Akropole.

Grci i danas obožavaju ovu opernu divu koja ima njihove korijene iako je rođena u New Yorku. Ali nisu svi zadovoljni izgledom statue.

- Izgleda kao Terminator - komentari su ljudi koji se mogu vidjeti na Twitteru i Facebooku.

Drugi korisnik je napisao da je statua totalni kič koji bi bolje pristajao tematskom parku Ratova zvijezda.

- Marija, najiskrenije ti se izvinjavamo zbog ovog - napisala je druga korisnica na Twitteru. 

Neki su skulpturu doveli u vezu s tragičnim životom dive, njenom nesrećnom ljubavnom vezom s brodovlasnikom Aristotelom Onassisom i njenom smrću u Parizu u dobi od samo 53 godine gdje je ostala potpuno sama.

- Pomislili biste da joj je život bio dovoljno tragičan - a onda smo dobili ovo - ismijao je statuu još jedan korisnik.

Na pitanje o reakcijama na izgled statue, gradonačelnik Atine Kostas Bakogiannis stao je u odbranu umjetničkog rada grčke vajarke Afrodite Liti.

- Vjerujem da to djelo odaje počast sjećanju na Mariju Callas", rekao je gradonačelnik u utorak za TV kanal Mega.

Slavna operna diva 2023. godine bi napunila 100 godina. Odavanje počasti i događaji u čast Marije Callas planirani su za početak naredne godine. 

(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.