10.12.2021. 15:23
0
Bizaran slučaj u Saudijskoj Arabiji: Kamile diskvalifikovane s takmičenja ljepote zbog botoksa
Više od 40 kamila diskvalifikovano je sa izbora ljepote u Saudijskoj Arabiji zbog injekcija botoksa i drugih kozmetičkih korekcija.

Takmičenje je vrhunac Festivala kamila kralja Abdulaziza na kojem pobjednik osvaja novačnu nagraud u iznosu od 66 miliona dolara. Ključni atributi kamila uključuju duge, obješene usne, veliki nos i estetski privlačnu grbu, javlja BBC.


Sudije su koristile "naprednu" tehnologiju da otkriju zabranjene promjene na izgledu kamila, izvijestila je državna Saudijska novinska agencija (SPA). Svi takmičari su prvo uvedeni u salu gdje su specijalisti pregledali vanjski izgled i kretanje kamila, navodi se u saopćenju.


Njihove glave, vrat i torzo su potom skenirani rendgenskim i 3D ultrazvučnim aparatima, a uzeti su uzorci za genetsku analizu i druge testove. Samo 27 vlasnika kamila diskvalifikovano je zbog istezanja dijelova tijela životinja, dok je 16 zbog injekcija botoksa, navodi SPA.


Navodi se da su organizatori izbora, Camel Club, saopćili da "žele da zaustave sve akte obmane u uljepšavanju kamila" i obećali da će "izreći stroge kazne za manipulatore".


Kazali su da se botoks ubrizgavao u usne, nos, vilice i druge dijelove glave kamila kako bi se opustili mišići, kolagenski fileri su korišteni da bi im usne i nos bili veći, i hormoni su davani za podsticanje rasta mišića.


(FENA/  K.Bešlija) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.