14.11.2022. 19:00
1
Ovako izgleda nalet motocikla na jelena pri gotovo 100 km/h
U vožnji slabo prometnim cestama kroz nenaseljena područja može se dogoditi i nalet na životinju, posebno divljač koja se slobodno kreće šumskim područjem. Takve nesreće mogu biti vrlo opasne za sve učesnike i najviše ovise o veličini divljači i brzini kretanja vozila.

A kad je u pitanju nalet motociklom, opasnost je još veća. To je na svojoj koži iskusio vozač i videom zabilježio nalet motocikla na mladog jelena. On je krenuo na putovanje dugo 800 km koje prolazi kroz nacionalni park Blue Ridge Parkway u SAD.

Vozeći Yamahu FJR 1300, ušao je u dugi zavoj i u jednom trenutku naletio na mladog jelena koji je pretrčavao cestu. Sve se dogodilo u trenutku, a s obzirom na to da je vozio brzinom od 87 km/h, nije mogao puno toga napraviti. Jednostavno, nije bilo vremena za reakciju.

Udarac je bio vrlo snažan, ali je motocikl začudo zadržao pravac i time spasio motociklistu od ozbiljnih povreda. Očito su ovdje ključni bili tip i masa motocikla, ali i brzina te sam ugao nalet motocikla na jelena. Motociklistu ova nesreća, usprkos znatnom oštećenju motocikla, nije izbacila iz sedla. Već je najavio kupovinu novog, naravno Yamahe FJR.

Iako je tužno zbog nesretnog jelena, dobra je vijest da se motociklista žizvukao samo s manjom ogrebotinom na ruci i nevjerovatnom pričom. U odjeljku s komentarima na YouTubeu, vozač je rekao da “jedva čeka nabaviti još jednu Yamahu FJR”.


(Admir O.)

MotorJelen
1
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.