16.5.2023. 9:55
0
Jesam, živ sam: Kako je jedna fotografija ponovo povezala prijatelje iz opkoljenog Sarajeva
Na Facebook stranici Sniperalley.photo objavljena je do sada u javnosti nikada viđena kolekcija fotografija iz ratnog Sarajeva autora Jeana Chrtistiana Bourcarta. Na njima su prikazana djeca u različitim dijelovima grada, u toku opsade Sarajeva.

Jedna od njih je izazvala posebnu pažnju u komentarima. Na slici se vide četiri djevojke i dva mladića ispred jednog sarajevskog haustora. Nastala je u toku rata u naselju Mojmilo, prenosi Oslobođenje.

Jedna od posjetiteljki ove stranice je izdvojila fotografiju, spomenuvši ostale koji se na njoj nalaze, pitajući da li je jedan od mladića još uvijek živ. Nedugo potom javio se mladić kojeg je spomenula. Za drugog su se podjetili da je preminuo nakon rata. tako je, zahvaljujući objavi jedne fotoghrafije ponovo povezano jedno ratno druugarstvo iz vremena opsade Sarajeva.
image

(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.