4.8.2023. 19:54
2
Bizaran oglas na Facebooku: Muškarac iz Sarajeva otkupljuje radarske kazne, javio se i kamatar
Mnogobrojne grupe na društvenoj mreži Facebook služe za razne oglase, ali jedna objava je posebno iznenađujuća.

Naime, na Facebook grupi 'Sarajevo Marketplace: Prodaja, kupovina i pokloni' pojavio se oglas na kojem je stajalo: "Uzimam radarske kazne na svoje ime ako nekome treba." 

Da stvar bude još bizarnija, prvi komentar djelo je kamatara, koji nudi kredite po 'nevjerovatnoj' kamatnoj stopi od dva posto. Ipak, iza ovog komentara se krije, kako se može pretpostaviti, lažni profil. 

Oglas na Facebooku

Naravno, nuđenje 'uzimanja' radarske kazne, ili bilo kog drugog saobraćajnog prekršaja, je protivzakonito.

Jedini razlog zašto je moguće da se druga osoba prijavi za skrivljenu kaznu je zbog toga što mnoge porodice, posebno u Bosni i Hercegovini, dijele jedan automobil. Apsolutno je ilegalno koristiti tu opciju na ovakav način. 

 
2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.