4.3.2024. 21:59
0
Tajna majice šefa Facebooka: Evo zašto oduvijek nosi sivo
"?Želim sebi pojednostaviti život. Svakodnevno moram donositi gomile važnih odluka tako da se nastojim riješiti onih nebitnih", ispričao je još 2014. šef Facebooka, Mark Zuckerberg.

To je bio samo dio odgovora oko njegove kultne sive majice. Naime, on se od samih početaka Facebooka oblačio jednako, uz hlače i tenisice bi upario sivu majicu.

"Čak i naizgled beznačajne odluke poput one šta obući ili šta jesti za doručak oduzimaju nam vrijeme i energiju koju bismo mogli posvetiti važnijim pitanjima" poručio je i dodao tada kako ne nosi striktno jednu majicu već ima više jednakih u ormaru.

Deset godina kasnije, siva majica je i dalje dio njegovog modnog izražaja. Doduše, ponekad obuče i odijelo, košulje ili dukserice, ali to je u rijetkim pojavama.

Inače, riječ je o majici marke Brunello Cucinelli koja košta i do 300 dolara, piše "Wmagazine".

Sličnog modnog pravila držao se i legendarni Steve Jobs. On je bio poznat po trapericama i crnoj dolčeviti koje je uvijek nosio, bila je to njegova uniforma.

Jobs je takođe vjerovao da energiju i kreativnost ne treba trošiti na banalne odluke, do te mjere da je predlagao da i zaposleni u Appleu nose uvijek istu odjeću, prenosi "24Sata".

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.