13.7.2024. 22:02
1
Suživot u Njemačkoj nije lak: Ako prekršite ova pravila i u vlastitom domu to vas može koštati i 50.000 eura
FOTO: unsplash/ilustracija
Zajednički život i život jedni uz druge u Njemačkoj je prilično precizno reguliran, pa su neke aktivnosti nakon određenog vremena zabranjene, čak i u vlastitom domu.

Ne biste vjerovali, ali kazne mogu biti i do 50.000 eura, piše Fenix-magazin.

U Njemačkoj postoje posebna pravila koja propisuju vrijeme odmora za sve. U to vrijeme izuzetno su zabranjeni radovi tokom kojih proizvodite buku.

Gotovo svi bi trebali shvatiti da je u Njemačkoj noćni odmor uglavnom vrijedi između 22 sata i šest sati ujutro. Želite li ipak organizirati zabavu, najbolje je da o tome dobro obavijestite komšije. To je izuzetak
.
Kao što odmor vrijedi noću, vrijedi i nedjeljom i svim državnim praznicima.

Zatim postoji još jedno vrijeme koje zabranjuje sljedeće radnje u domovima, a to je podnevni odmor.

Ako nije drugačije dogovoreno, pravila za podnevni odmor vrijedi svakim danom od 15 sati. Ali, šta je zabranjeno raditi u stanu u tom periodu?

Mašina za pranje posuđa i veša u ovom periodu ne treba uključivati. Ako posjedujete moderni, relativno tihi uređaj vrijedi isto pravilo.

Usisavanje u pogrešno vrijeme također spada u kategoriju "narušavanje mira". Tu spada i košenje travnjaka, koja predstavlja poseban slučaj.

Takozvani radovi na otvorenom nisu dopušteni u vremenu od 20 do sedam sati. Ako se ne pridržavate ovih pravila ili čak pokosite travnjak nedjeljom, moguće su kazne do 50.000 eura.

Njemačka
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.