9.12.2015. 15:47
0
Tri recepta koji će prodrmati probavu za 15 minuta
Imate problema sa probavom? Evo kako da ih brzo riješite.
Mlaka voda i limun

U čašu mlake vode iscijedite limun i popijte. Ovaj napitak možete konzumirati i preventivno i tako spriječiti probavne smetnje.

Maslinovo ulje i limun

Progutajte kašiku maslinovog ulja, po želji razblaženog s prirodnim sokom od limuna. Ovaj domaći lijek za pokretanje probave najbolje je konzumirati ujutro ili nekoliko sati nakon obroka.

Soda bikarbona i mlaka voda

U čašu mlake vode promiješajte pola male kašike sode bikarbone. Ova namirnica je već generacijama poznata kao saveznica loše probave, ali bitno je napomenuti kako se koristi samo farmaceutska soda bikarbona bez aluminijuma koju možete kupiti u apoteci.

Napomena: Ovaj recept nije preporučjiv onima koji boluju od čira na želucu.

Ali kako se ne bi upalila crvena lampica za uzbunu ne zaboravite da u svakodnevni jelovnik uvrstite:

- Vodu
- Probiotike
- Voće i povrće bogato vlaknima
- Cijele žitarice 
I nikako ne zaboravite na kretanje.

(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.