29.8.2016. 14:04
0
U okviru dm kampanje više od 700 osoba besplatno pregledale svoju kožu
Kompanija dm već petu godinu zaredom u Bosni i Hercegovini realizuje društveno odgovornu kampanju koja ima za cilj da dermatološkim pregledima i edukacijom informiše javnost o značaju pravilne zaštite od sunca i važnosti redovnih pregleda kože. Ove godine, kampanja se realizovala pod nazivom „Ljeto za 10!” u okviru koje je dm posjetiocima popularnih kupališta omogućio besplatne preglede kože i mladeža.
Na održanim događajima „Ljeto za 10!” u Banja Luci, Sarajevu, Neumu, Vitezu i Tuzli pregledane su ukupno 734 osobe, od čega je 107 osoba upućeno na daljne pretrage. Uz pregled, posjetioci su dobili korisne informacije i stručne savjete o odgovarajućoj zaštiti od negativnih posljedica sunca, dok su trudnice i roditelji imali priliku saznati kako mogu zaštiti svoju djecu od štetnog sunčevog zračenja. 

Veliku pažnju posjetilaca na održanim događajima privukao je objektiv UV kamere kroz koji su otkrili kako koža izgleda prije i poslije nanošenja kreme za sunčanje, a u besplatnom dm active beauty časopisu dobili su zanimljive informacije na temu zdravlja, ljepote i wellnessa.  

Osim kupališta, i na trgovima u Banja Luci, Sarajevu, Bijeljini, Tuzli, Mostaru, Neumu, Zenici, Livnu, Trebinju i Bihaću brojni građani su kroz objektiv UV kamere saznali  kako im koža zaista izgleda dok je izložena sunčevim zrakama.

Veoma smo sretni što se ovogodišnjim pregledima odazvao velik broj građana. Na ovaj način ukazujemo na važnost dermatoloških pregleda i pravilne zaštite kože od sunca kako kod odraslih, tako i kod djece i mladih čime se doprinosi smanjenju negativnih posljedica izlaganja suncu i prevenciji kožnih oboljenja. Širokim asortimanom proizvoda za njegu i zaštitu kože od sunca u dm prodavnicama kupci imaju priliku odabrati proizvode koji najviše odgovaraju njihovoj koži kako bi bezbrižno uživali u ljetu”, izjavila je Admira Isaković, članica Uprave dm-a. 

U posljednje vrijeme broj oboljelih od melanoma je u stalnom porastu. Redovni pregledi kože, koji su veoma jednostavni i ne traju dugo mogu biti presudni u otkrivanju melanoma te pravovremenom liječenju.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.