30.10.2016. 21:04
0
Ovako zauvijek ostavite cigarete
Ako je vaša odluka da se oprostite od duhanskog dima, ove taktike će vam u tome pomoći.
FIZIČKA AKTIVNOST

Ljudi koji vježbaju imaju manju želju za pušenjem, ali će isto tako i lakše potpuno ostaviti pušenje ukoliko su fizički aktivni.

Razna istraživanja su pokazala da vježbanje može odvratiti ljude od stalnog razmišljanja o pušenju. Uz to vježbanje popravlja raspoloženje i samopouzdanje, pa nećete utjehu tražiti u cigaretama.

KORIŠTENJE DRUŠTVENIH MREŽA

Pušači koji dijele svoju "borbu" i muke oko ostavljanja pušenja, mnogo su uspješniji u odnosu na ove koji se trude samostalno, otkrila je studija sa Univerziteta Džordžija. Četovanje na Facebooku vas može povezati sa ljudima koji imaju iste ciljeve kao i vi. U kontaktu sa drugim ljudima možete razmjeniti različita iskustva i prihvatiti neke korisne savjete.


ZDRAVA HRANA

Konzumiranje više voća i povrća može pozitivno uticati na to da ostavite cigarete ili da smanjite želju za nikotinom. 

Požuda za cigaretama i hranom su povezane, pa često dolazi do zbunjenosti samog tijela. Hrana bogata vlaknima će vam dati osjećaj sitosti, pa ćete tako izbeći tu pojavu zbunjenosti tela.

MLIJEKO

Mlijeko pruža neobičan ukus u ustima sličan cigaretama. Istraživači sa Univerziteta Djuk otkrili su da pušači imaju manju želju za pušenjem ukoliko su prethodno konzumirali mlijeko. Uz to što će vam pomoći da se rješite ovog poroka, mijleko je zbog visokog procenta proteina važan element ishrane svakog čovjeka.

(Mens Health/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.