16.6.2017. 17:11
0
Kada ste umorni ne jedite slatkiše, već banane
Dekstroza pruža brzo zadovoljstvo za one koje pogađa poslijepodnevni umor, trenutno im osiguravajući šećer koji povećava količinu energije i pomaže koncentraciji, ali stručnjaci upozoravaju da je taj efekt varljiv i kao zamjenu preporučuju banane.
Stručnjaci upozoravaju da su učinci dekstroze samo trenutni te da je ona nezdrava, prenosi N1.

Svaki višak šećera pretvoriće se u mast, baš kao i šećeri u pekarskim proizvodima ili slatkišima.

Danijela Krel iz njemačke potrošačke organizacije “Verbraucherzentrale Bayern” stoga savjetuje alternativu, odnosno zdraviji način za jednaku energetsku “pomoć”, a to su banane.

“Banane su pune voćnih šećera koji brzo pružaju energiju. Sadrže i kompleksnije ugljene hidrate koji duže snabdijevaju energijom. Bogate su i vitaminima i mineralima”, dodaje Krel.

Napade umora najbolje je izbjegavati zdravim doručkom, a dobra opcija za to su razne vrste hljeba od integralnog zrna, kao i ovsena kaša, piše N1.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.