23.6.2017. 14:18
0
Niža cijena za 561 lijek na Pozitivnoj listi lijekova TK-a
Vlada Tuzlanskog kantona je na sjednici izmijenila Odluku o pozitivnoj listi lijekova kojom se omogućava snižavanje cijena za 561 lijek sa prosječnim sniženjem za 12 posto.

Nivelacije cijena se vrše na način da se cijene lijekova, ukoliko su više, spuste na nivo cijena određenim novim izračunom. Ukoliko su cijene na Pozitivnoj listi jednake ili niže u odnosu na cijene na Federalnoj listi, onda će se te cijene zadržati kao važeće.

Kontinuirano snabdijevanje lijekovima jedna je od najvažnijih zdravstvenih usluga pacijentima kao krajnjim korisnicima,  stoji između ostalog, u obrazloženju te odluke, saopćeno je iz Vlade TK-a.

(Fena / Haris Ahbabović)

TKLijekovi
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.