29.9.2017. 10:33
0
'Dani zdravstva' u Centru Skenderija
Manifestacija "Dani zdravstva" - 17. Sajam medicine i 1. Sajam za osobe treće životne dobi - "Zlatna dob" održava se u organizaciji Centra "Skenderija" - Sarajevskog sajma, uz stručnu podršku i saradnju nadležnog ministarstava, javnih ustanova, te strukovnih komora i udruženja, a trajat će do 30. septembra.

Po riječima resorne ministrice Zilhe Ademaj posjetioci imaju priliku za savjetovanje i informiranje u cilju poboljšanja zdravlja, te besplatna mjerenja krvnog pritiska, šećera u krvi i indeksa tjelesne mase. Bit će upriličene i pokazne vježbe za radnosposobno stanovništvo i treću životnu dob.

- Ministarstvo zdravstva KS iniciralo je održavanje te manifestacije nakon više godina. Priređen je kvalitetan stručno-edukativni program u okviru kojeg će biti prezentirani stručni radovi zdravstvenih radnika o  brojnim temama, uglavnom zdrave ishrane i zdravog načina života. Učesnici su uposlenici svih zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo, kao i Ministarstva zdravstva KS, JU Apoteke Sarajevo, Zavoda zdravstvenog osiguranja, te predstavnici strukovnih ljekarskih, farmaceutskih i stomatoloških komora, udruženja sestara i tehničara u Kantonu i Federaciji BiH i nevladinih udruženja. Predavanja će se održavati u tri odvojena amfiteatra od 9 do 18 sati, a mogu prisustvovati svi zainteresirani građani. Oni će tom prilikom moći postavljati pitanja i zatražiti savjete od zdravstvenih radnika - pojasnila je ministrica Ademaj, uz poziv građanima da posjete manifestaciju, saopćeno je iz KJP Centar "Skenderija".

Sajam je otvoren u četvrtak, a održava se u KSC Skenderija uz stručnu podršku zdravstvenih ustanova te strukovnih komora i udruženja Kantona Sarajevo i Federacije BiH.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.