21.10.2017. 9:32
0
Šta ljudi najčešće izgovaraju tokom sna?
Naučnici su snimali 232 odrasle osobe koje pričaju u snu, a analiza tih zapisa pokazala je dvije zanimljive stvari, prvo, najčešće se slijedi obrazac tipičnog razgovora, i drugo - rečenice su uglavnom gramatički potpuno tačne, prenosi beogradski Kuriri pisanje stranih medija.

Piše: Haris Ahbabović

Dakle, ako osoba koja govori u snu postavi recimo neko pitanje, ona će prije nego što nastavi da govori dati dovoljno vremena imaginarnom sagovorniku da na to pitanje odgovori. Ali, ti noćni monolozi često "pršte" od verbalne agresije, pošto oko 10 odsto "scenarija" odlazi na psovke i vulgarnosti.
 
Oko 26 odsto izgovorenog su pitanja koja osoba u snu postavlja, a te upitne rečenice su najčešće u fazama plitkog sna.

Ono što je naučnicima bilo najzanimljivije je što su te rečenice izgovorene u snu gramatički i semantički potpuno ispravne. Najčešće izgovorena riječ bila je "ne".

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.