6.12.2017. 9:40
0
Prvi pacijent iz BiH dobio kubansku vakcinu protiv raka
Prvi pacijent u BiH je zvaničnim putem već dobio vakcinu “CIMAvax”, a uskoro će biti dostupna i ostalima, izjavila je doktor Soraida Acosta-Brooks, jedan od stručnjaka s Kube koji su zaslužni za djelotvornu vakcinu za liječenje raka pluća.

Acosta-Brooks je istakla da je uspješnost ove vakcine veoma velika i da se, prije svega, ogleda u tome što je potpuno sigurna za upotrebu i nema nuspojava.

Dodala je da je vakcina omogućila velikom broju oboljelih izlječenje ili produženje života.

“Kod raka pluća tri mjeseca života poslije otkrivanja je uspjeh, a primjenom vakcine imamo ogroman broj pacijenata koji su imali po devet godina kvalitetnog života. To su godine kada ljudi imaju vremena za sebe, za porodicu i posao”, rekla je ova kubanska ljekarka.

Istraživanje o liječenju ovom vakcinom počelo još 1995. godine, a bila je testirana kod brojnih pacijenata u različitim stanjima, kao i u samim kliničkim istraživanjima.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.