3.1.2018. 22:00
0
Savjeti za mršavljenje ženama koje su uvijek u žurbi
Jedan od najvećih problema današnjice je stres i višak kilograma. Žene najčešće nemaju vremena za fizičke aktivnosti, niti da se drže dijete.

Stoga vam donosimo nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći da ostvarite svoj cilj.

Dovedite kuhinju u red
Znamo da će ovo biti užasno mukotrpno, ali pokušajte da sortirate svu hranu u vašoj kuhinji. Otarasite se one koja obiluje praznim kalorijama, a kvalitetne namirnice stavite na dohvat ruke.

Odredite vrijeme za vježbanje
Jednostavno unesite termin u podsjetnik na telefonu ili ga zapišite u notes – veće će biti šanse da ćete se držati plana.

Pripremite obroke unaprijed
Odvojite nekoliko sati tokom vikenda za pripremanje obroka za slijedeću nedjelju, ili makar odredite od kojih namirnica ćete praviti obroke - neka budu što jednostavniji. Namirnice koje mogu da stoje nekoliko dana u frižideru bit će najbolja opcija, prenosi Avaz. 
 
Ne oslanjajte se na šećer i kofein
Jutarnja kafa je jedno, ali ako je pijete prečesto, onda je to nešto sasvim drugo. U stresnim trenucima i tokom žurbe ljudi obično posežu za slatkišima ili slanim i masnim grickalicama kako bi na brzinu svom tijelu pružili energiju. Međutim, u pitanju je velika zabluda – to će vas samo učiniti još umornijim.

Nosite zdrave grickalice svuda sa sobom
Nosite orašaste plodove, jogurt, energetske pločice (bez dodatka šećera), ili bilo šta zdravo što može da stane u torbu svuda sa sobom. Ili jednostavno na poslu napunite fioku radnog stola kvalitetnim namirnicama.

Nađite partnera za vježbanje
Ne samo da će vam zbog toga trening brže proći, već su manje šanse da ćete preskočiti naredni znajući da vas neko čeka. Držite sportsku opremu kod ulaznih vrata od stana ili u kolima, ili u radnom stolu na radnom mjestu. U svakom slučaju – gdje god će vam biti u vidokrugu i na dohvat ruke jer su veće šanse da će vas dodatno motivisati za fizičku aktivnost.

(Ajla Hurko)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.