27.9.2018. 20:04
0
U Mostaru se održava Kongres ortopeda i traumatologa BiH
Udruženje ortopeda i traumatologa za BiH (UOTBIH) domaćin je drugog po redu Kongresa ortopeda i traumatologa BiH koji se održava od 27. do 29. rujna u Mostaru.

U tri dana Kongresa održat će se preko 150 predavanja i više od 40 Poster prezentacija iz slijedećih oblasti: artroskopija koljena, artroplastika koljena, reviziona artroplastika kuka, artroskopija i rekonstrukcija ramena, artroplastika ramena, trauma djece i odraslih, pseudoartroze, kičma, tumori i osteotomije.

 Cilj rada je razvijanje etičke svijesti, morala, odgovornosti i svijesti članova Udruženja u skladu s kodeksom etike zdravstvenih radnika, priopćeno je iz UOTBIH.

 Na Kongresu sudjeluju eminentni stručnjaci iz BiH, regije i inozemstva, a koji će kroz plenarna predavanja odraditi aktualne teme iz različitih podoblasti ortopedije i traumatologije te će iznijeti nove stavove u terapijskim protokolima i dati smjernice za kvalitetan klinički rad.

 Spomenuti Kongres aktivno podržava EFORT (European Federation of National Association  of Orthopedics and Traumatology) i ESSKA ( European Society for Sports and Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy).

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.