22.10.2018. 21:00
0
Na radionici u Sarajevu simulacija izbijanja epidemije u BiH
Simulacija izbijanja epidemije u Bosni i Hercegovini glavni je aspekt radionice "Upravljanje epidemijama čiji je put prenosa hrana" koja je počela danas u Sarajevu.

Nicole Gollnick iz Saveznog instituta za procjenu rizika Njemačke pojasnila je da će učesnici radionice morati otkriti uzrok simulirane epidemije i ponuditi rješenja te krize.

- Također, bit će održana i fiktivna pres-konferencija jer je navodno izbijanje epidemije u BiH izazvalo međunarodnu pažnju - dodala je Gollnick.

Federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović istakao je da radionice ovog tipa mogu značajno podići spremnost nadležnih institucija za reagovanje u takvim situacijama.

- Stvarna vježba i simulacija problema će osposobiti naše osoblje da što organizovanije djeluju i podići kvalitet zaštite potrošača - kazao je Vujanović.

Direktor Agencije za sigurnost hrane BiH Džemil Hajrić rekao je da podaci koje redovno razmjenjuju s entitetskim i kantonalnim službama pokazuju da je stanje u BiH zadovoljavajuće, kao i u zemljama u okruženju.

Pomoćnica ministra civilnih poslova BiH Draženka Malićbegović navela je da je radionica vrlo značajna za razvoj multisektorskog pristupa procjeni rizika od epidemija, upravljanju takvim situacijom i unapređenju komunikacijskih vještina.

Radionica je dio tehničke pomoći Vlade Njemačke za unapređenje poljoprivrednog sektora u BiH.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.