23.2.2019. 10:45
1
Fotografije koje dokazuju da depresija nema lice
Vest o samoubistvu harizmatične manekenke i voditeljke Marije Ćurčić šokirala je i njene najbliže prijatelje.

Svi su je znali kao vedru, veselu djevojku, opuštenu, otkačenu, ali i profesionalnu, ambicioznu, samouvjerenu, s velikim planovima za budućnost... I svi danas posebno naglašavaju kako nikada nije odavala utisak nekog ko je u depresiji i nikad nije djelovala nestabilno. Međutim, kako zapravo izgleda depresivna osoba?

Depresija, bolest savremenog doba koja može svakog da pogodi, dolazi tiho i podmuklo i sve ono što valja u tebi izobličuje i tjera te na najcrnje misli. A spolja - niko ne mora da je primijeti.

Kako izgleda osoba sa suicidnim mislima? Verovatno nam je svima na umu scena u kojoj uplakana osoba leži na podu kupatila, ali realnost je skroz drugačija. Osobe svoju bolest kriju duboko u sebi i žive sa njom, što znači da niko ne može ni da prepozna depresivnu osobu.

Chester Benington, pjevač Linkin Parka koji je izvršio samoubistvo vješanjem, samo 36 sati prije nego što je oduzeo sebi život se smijao i djelovao je srećno. Tako da nečiji izraz lica nije pokazatelj ničega. Jedostavno, ako primijetite naznake da se neko bori sa depresijom, pitajte ga to pre nego što bude prekasno, prenosi portal Noizz.rs. 

Na društvenim mrežama se, kako bi se ukazalo na ovu bolest, pojavio čak i haštag #faceofdepression (lice depresije), a u galeriji možete da vidite primjere koji najbolje dokazuju da "depresija nema lice".




(Lejla Trle) 

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.