5.3.2019. 8:10
0
Rezultati će biti predstavljeni danas u Sarajevu: Kako poboljšati kvalitet zraka u BiH
FOTO: Source.ba / Arhiva
Rezultati "Studije o potencijalu korištenja obnovljivih izvora energije u BiH" i "Studije izvodljivosti sistema daljinskog grijanja u Kantonu Sarajevo" bit će predstavljeni danas u Sarajevu.

Obje studije su pripremljena u okviru projekta "Poboljšanje kvaliteta zraka u Bosni i Hercegovini kroz promociju obnovljivih izvora energije i poboljšanja daljinskog grijanja", koji finansira Ministarstvo zaštite okoliša, kopna i mora Republike Italije, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u saradnji s ministarstvima prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo i vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

Cilj projekta jeste pružanje podrške BiH i Kantonu Sarajevo da poduzmu mjere za ublažavanje zagađenja zraka kroz promociju i korištenje obnovljivih izvora energije i unapređenje sistema daljinskog grijanja, saopćeno je iz UNDP-a. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.