1.3.2020. 22:00
0
Kolektivna histerija i tenzije dostižu svoj vrhunac tokom marta
Mart – mjesec u kojem zima prelazi u proljeće, ali u kojem istovremeno i na nebu dolazi do velikih promjena. Neke od njih se dešavaju često, na neke čekamo godinama, a na neke – čak decenijama.
Ulazimo u jedno varljivo proljeće, nestabilno i sa oscilacijama, neobično – baš kao što je i ova  2020. godina.

Na početku marta u znaku Riba su Sunce, retrogradni Merkur i Neptun. U znaku Ovna se nalazi Venera, u znaku Bika Uran i Mjesec u svojoj prvoj četvrti. U znaku Jarca je društvance koje sačinjavaju Mars, Jupiter, Pluton i Saturn.

Dominacija znaka Jarca je evidentna, a Saturn – kao krajnji dispozitor svih planeta u momentu ulaska u mart pravi kvadratni aspekt sa Venerom – velike bitke za ljubav, poslovnu i materijalno finansijsku sigurnost, za oslobođenje od represivnih okolnosti koje su nas stisle sa svih strana – zvanično mogu da počnu.

Merkur se 4. marta u svom retrogradnom hodu vraća u znak Vodolije iz kojeg će direktno krenuti 10-og marta. Ovaj period iskoristite da obavite bitna papirološka i ostala pitanja koja su ostala nezavršena i da ispravite propuste koje se eventualno napravili.

Venera prelazi u znak Bika 5.marta. Ovdje se ona nalazi u svom sjedištu i donosiće povoljne uticaje vezane za materijalnu sigurnost, ali i za ljubavna dešavanja. Ona je prvi pravi vjesnik proljeća koje dolazi – mnogi će pod njenim uticajem i u skladu sa povoljnim aspektima koje pravi sa Marsom, Jupiterom, Plutonom i Saturnom – ostvariti povoljne poslovne rezultate, ali i srediti svoje emotivne relacije ili ući u odnose koji imaju predispozicije da traju.

U noći 9. marta imamo pun Mjesec u znaku Djevice. Vjerovatno će kolektivna histerija po pitanju zdravlja u tim danima dostići vrhunac. No, generalno – ovaj pun Mjesec donosi pojačanu presiju kod onih koji se osjećaju nestabilno po pitanju posla – tenzija u ovim danima može rasti.

Merkur 16. marta, ovaj put u direktnom hodu – ponovo ulazi u znak Riba. Iako direktna, ova planeta je još uvijek u svojoj sjenci, a isto tako i u lošoj poziciji – što znači da još uvijek ne možemo da u potpunosti skinemo veo magle i obmana koji se vije nad nama po mnogim važnim pitanjima, situacijama, ljudima.

Sunce prelazi u znak Ovna 20. marta, zvanično “otvarajući” proljećnu sezonu. Vrijeme je za buđenje! Iako je zima koja ostaje iza nas bila blaga, ipak je proljeće – proljeće!

Dva dana kasnije (22.), poslije skoro tri decenije – Saturn ulazi u znak Vodolije. Saturn je ovdje u svom vladarstvu, ali obojen Vodolijanskom energijom i u kvadratnom aspektu sa suvladarem Vodolije – Uranom iz znaka Bika. Ulazimo u period sudara starog i novog, u period izuzetno pojačane želje za oslobođenjem od stegnutosti i pritisaka koji će funkcionisati na svim nivoima. No, ovo je suviše opširna priča i zaslužuje duži tekst, prenosi CDM.

Mlad Mjesec u znaku Ovna pojavljuje se 24. marta. Još jedna potvrda da je vrijeme za novitete, za inicijativu, za akciju. Pretposljednjeg dana mjeseca Marta – i Mars prelazi u znak Vodolije.

Posljednji put je bio tu prije otprilike dvije godine a sada dolazi kao podrška Saturnu i Suncu – da pokrene neko novo doba koje je ispred nas.
Šta reći osim – sretno!



(Lejla Trle) 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.