5.3.2020. 21:30
0
Tedros: epidemija koronavirusa može se suzbiti i kontrolirati
Epidemija virusa koji izaziva bolest COVID-19 i koja se proširila širom svijeta iz Kine može se suzbiti i kontrolirati, izjavio je u četvrtak čelnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), tražeći snažan odgovor svih vlada.

- Pozivamo sve zemlje da djeluju brzo, široko i bistre glave – izjavio je generalni direktor WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, u sjedištu UN-ove agencije za javno zdravstvo u Ženevi.         

Tedros je izrazio zabrinutost što „neke zemlje ili nisu to shvatile dovoljno ozbiljno ili su odlučile da tu ništa ne mogu učiniti“.         

-  Ovo nije vrijeme da se odustaje. Ovo nije vrijeme za opravdanja. Ovo je vrijeme za otklanjanje svih zastoja - izjavio je on, prenosi Reuters.


(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.