13.7.2020. 9:27
0
Otkriveno koliko dugo su zarazne kapljice koronavirusa i šta znači nošenje maski
Britanski virusolog Wendy Barkley izjavila je da laboratorijska ispitivanja pokazuju da kapljice koje sadrže koronavirus u zraku mogu ostati zarazne jedan sat, prenosi B92.

Zbog toga je značajno što je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) promijenila svoj zvanični stav, priznajući da je prenošenje koronavirusa putem zraka ipak moguće, istakla je Barkley, koja je zaposlena na londonskom koledžu Imperial.

Kada je riječ o korištenju maski za lice, ona je rekla da je njihova svrha u tome da od zaraženih osoba koje ih nose zaštite druge ljude, budući da one u određenoj mjeri mogu da spriječe prijenos koronavirusa kapljičnim putem, navodi "Guardian".

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.