20.8.2020. 8:10
0
Pobijedili koronu i razvili sindrom hroničnog umora
Mnogi ljudi koji su se oporavili od virusa korona razvili su sindrom hroničnog umora i posttraumatski stresni poremećaj (PTSP), izjavio je glavni mađarski epidemiolog.

Otprilike od 20 do 25 posto oporavljenih razvija sindrom hroničnog umora (CFS), a deset posto onih koji su se liječili na intenzivnoj njezi pati od PTSP-a, rekao je Janoš Slavik iz Južne bolnice u intervjuu za TV kanal M1 i dodao da mnogi drugi pacijenti u Mađarskoj pokazuju znake PTSP-a nakon što pobijede bolest.

Slavik je, kako porenose agencije, rekao i to da treba disciplinovano nositi masku, a da na važnost te mjere zaštite treba podsjećati mlade što češće.

Mladi teba da budu svjesni da nisu oni ugrožena kategorija, ali da nošenjem maske štite one koji to jesu i koji bi mogli da se zaraze, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.