12.4.2021. 21:13
0
Indija odobrila rusku vakcinu Sputnik V protiv koronavirusa
Indija je odobrila korištenje ruske vakcine Sputnik V protiv COVID-19, na osnovu snažnih imunogenih podataka, javile su u ponedjeljak novine Economic Times.

To bi bila treća vakcina protiv COVID-19 odobrena u Indiji nakon Covishield vakcine AsztraZenece i vakcine COVAXIN lokalne firme Bharat.     

Indijska agencija za lijekove dat će konačno zeleno svijetlo za vakcinaciju sa Sputnik V, piše Economic Times.

Indija se bori s golemim drugim valom zaraze od COVID-19, uz više od 13,5 miliona zaraženih. Ta zemlja od 1,3 milijarde ljudi danas je nadmašila Brazil  i postala je treća najteže pogođena zemlja u svijetu pandemijom koronavirusa.

Sputnik V u Indiji marketinški plasira firma „Laboratorije dr. Reddy, koja je pomogla u manjem testiranju sigurnosti i sposobnosti lijeka da stvori imunološki odgovor organizma.

Ni indijska agencija za lijekove nije imala nikakvog trenutnog komentara kada ih je kontaktirao Reuters.

Sputnik V, koji je proizveo institut Gamaleja iz Moskve, pokazao se 91,6 posto efikasnim protiv COVID-19 i odobren je za korištenje u više od 50 zemalja.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.