30.1.2022. 19:00
0
Sputnjik light štiti tri mjeseca od omikrona
Istraživanje ruske vakcine "sputnjik lajt" pokazalo je da će osobe koje su primile tu vakcinu kao treću dozu biti 100 odsto zaštićene tri mjeseca protiv omikron soja, izjavio je direktor Centra "Gamaleja" Aleksandar Ginsburg, prenosi agencija Srna.
Ginsburg je dodao da 75 odsto vakcinisanih "sputnjikom ve" imaju antitijela koja neutrališu soj omikron.

"Ako se pogleda krvna plazma ljudi koji su primili buster dozu `sputnjik lajta`, vidi se da su oni tokom tri mjeseca poslije imali 100 odsto antitijela koja neutrališu virus", istakao je Ginsbur, piše Srna.


Što se tiče kraja pandemije, Ginsburg nije previše optimističan.

"Ne usuđujem se da tvrdim da je ovo finalna faza. Dok pričam sa vama, pojavljuje se beskonačan broj novih sojeva kovida 19. Za sada se samo borimo sa posljedicama, počinjemo da gasimo požar", zaključio je Ginsburg.


(Amer Mujezinović)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.