6.7.2022. 20:31
0
WHO će sazvati novi sastanak o majmunskim boginjama
Više od 6000 slučajeva majmunskih boginja potvrđeno je u 58 zemalja, pokazuju podaci Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), koja će sazvati novi izvanredni sastanak o razvoju epidemije, javlja Hina, prenose regionalni mediji.

UN-ova agencija ponovno će sazvati sastanak odbora koji će preporučiti da se proglasi izbijanje globalnog zdravstvenog izvanrednog stanja, najviše razine upozorenja SZO-a, počevši od 18. srpnja ili ranije, rekao je šef SZO-a Tedros Adhanom Gebrejezus na virtualnoj konferenciji za medije iz Ženeve.

Na prethodnom sastanku 27. lipnja odbor je odlučio da epidemija, u kojoj je došlo do porasta slučajeva u afričkim zemljama u kojima se obično širi i globalno, još ne predstavlja zdravstvenu krizu.

"Brinu me razmjer i širenje virusa u svijetu", rekao je Tedros dodavši da izostanak testiranja znači da vjerojatno ima puno više slučajeva. Otprilike 80 posto slučajeva je iz Europe.

Majmunske boginje, obično blaga virusna infekcija koja uzrokuje simptome slične gripi i karakterističan osip, šire se svijetom od početka svibnja. Stopa smrtnosti od ranijih izbijanja soja bila je oko jedan posto, pišu agencije.


(Amer M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.