30.1.2023. 21:20
0
Ovaj sok je prava bomba za imunitet
FOTO: Ilustracija/Pixabay
Radi se o soku od cvekle i šargarepe, a ako vam je muka pri samoj pomisli na kombinaciju ove dvije namirnice u tečnom stanju, niste jedini.

Mnogi kažu da je groznog ukusa, ali niko nije prestao da ga pije jer su rezultati fenomenalni.

Kažu da bukvalno diže iz mrtvih – i nije namijenjen samo onima koji imaju zdravstvenih problema. Ako se osjećate premoreno, nemate energije i depresivni ste, možda je baš ovaj bućkuriš ono što vam je potrebno.

Potrebno je: 1 kg cvekle, 1 limun, 1/2 kilograma šargarepe, 3 pomorandže, 3 jabuke, 1 kilogram meda.

Priprema:

Sve sastojke jednostavno očistite i ubacite u blender. Dobićete sok crvenkaste boje, koji zatim možete da raspodijelite po flašama (ili teglama, jer bi idealno bilo da ne stoji u plastici) i da čuvate u frižideru. Daje najbolje rezultate ako se pije ujutru, na prazan stomak, i to svega pola čaše.

Ako ga redovno konzumirate, već za deset dana ćete osjetiti nevjerovatnu promjenu po pitanju energije, ali i raspoloženja, prenosi Espreso/BioMarket.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.