28.8.2024. 20:45
Bora Čorba i Đorđe Balašević nisu pričali 40 godina: Ti si papučar... Ti si predgrupa Aci Lukasu!
Bora Đorđević (Bora Čorba) i Đorđe Balašević nisu pričali 40 godina. Njihov odnos je počeo tokom rane faze karijere.

Konflikt između njih je započeo još sedamdesetih godina, kada je Balašević kritikovao pjesmu "Lutka sa naslovne strane" grupe "Rani mraz", u kojoj je Bora bio član.

Zbog neslaganja oko ove pjesme, Bora je napustio grupu i raskinuo saradnju sa Balaševićem, prenosi "Glas Srpske".

Nakon toga, Bora Đorđević je osnovao grupu Riblja Čorba, ali se čini da sukob sa Balaševićem nije bio zaboravljen.

Tokom koncerta u beogradskoj Areni, Balašević je kritikovao Boru zbog nastupa kao predgrupa Aci Lukasu.

"Jedan moj nekadašnji kolega iz grupe "Rani mraz" u novogodišnjoj noći na Trgu nastupa kao predgrupa Aci Lukasu…", rekao je Balašević, a onda je ubrzo stigao i odgovor Bore Čorbe.

Bora je zatim u svojoj knjizi "Pusto ostrvo" nazvao Balaševića "najgorim papučarom", ističući da njegova supruga Olivera ima preveliki uticaj na njegov život.

(Sead M.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana