28.12.2023. 15:37
5
"Ako ovdje krene rat, treba nam 48 sati da ga dobijemo. Dobio sam hiljade poruka koje kažu: 'Komanduj, stavljamo se na raspolaganje'"
SNSD-ova državna parlamentarka Sanja Vulić je, reagujući na izjave ministra unutrašnjih poslova FBiH Rame Isaka da će uhapsiti predsjednika RS-a Milorada Dodika u roku od minute proglasi li nezavisnost, kazala, između ostalog, da je on "samo jedan mnogo iskompleksirani nabildani lik ofarbane brade i preteča nepotizma".

"To je jedino po čemu je poznat i sad jedna takva osoba daje sebi za pravo da prijeti. Pa on nije dostojan da uopšte izgovori ime predsjednika Republike Srpske, kamoli šta drugo", rekla je Vulić Srni, između ostalog.

U razgovoru za Source.ba portal, ministar Isak je reagovao na izjave Vulić kazavši da je "ona smiješna osoba".

"Sad bih nešto izjavio, ali neću iz poštovanja prema svojoj porodici. Poštujem svoju porodicu, pa to neću izjaviti. A što se tiče Sanje Vulić, za nju mogu samo reći da je to jedna nebitna osoba i da je ne doživljavam. Jedva čekam da Dodik proglasi nezavisnost. Biće lišen slobode proglasi li nezavisnost, stojim iza toga, iako nisam osoba koja treba operativno da radi, ali u slučaju državnog udara, jer se to proglašenje nezavisnosti smatra državnim udarom, tada ja mogu kao ministar da se stavim na raspolaganje našim policijskim tijelima i kao nekadašnji specijalac, a to što ja ovako izgledam...meni je žao", navodi Isak.

Pitali smo ga hipotetitički, šta ukoliko bi i krenuo da uhapsi predsjednika RS-a, a pripadnici MUP-a manjeg bh. entiteta se stave u zaštitu Milorada Dodika.

"Ne mogu oni stati u zaštitu Dodikovu. Kada JNA nije uspjela da pobijedi mali, sićušni bošnjački narod sa određenim ljudima koji dolaze iz reda srpskog i hrvatskog naroda, koji su bili zajedno sa našim patriotama, tek nam sada ništa ne mogu sa ovako jakom i kvalitetno opremljenom specijalnom policijom. Pa vjerujte, od prve moje izjave ja sam dobio stotine hiljada poruka i poziva ljudi koji kažu: 'Komanduj, stavljamo se na raspolaganje'", tvrdi ministar Isak.

Na kraju razgovora smo ga pitali hoće li u BiH ponovo biti rata.

"Rata ovdje ne može biti jer gospodin Dodik nema novca da vodi rat, a druga stavka, sa nama više niko ne može ratovati, jer krene li rat, mi rat odmah dobijamo i treba nam 48 sati da taj rat dobijemo", zaključio je ministar Ramo Isak u razgovoru za naš portal.

(Ajdin B.)

5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.