4.1.2024. 15:10
0
Ovi automobili nestaju s tržišta ove godine: Među njima su čuveni modeli
Nekoliko je modela vozila s kojima ćemo se oprostiti ove godine, a što je najgore jedan od njih je ključni evropski model za kupce s plićim džepom.

Riječ je o Ford Fiesti, čija proizvodnja prestaje ove godine. To je automobil koji će nam najviše nedostajati jer je osim korektne cijene nudio i odlične vozne osobine uz kvalitetne motore.

Mali gradski automobil možda će se vratiti kao električni automobil, ali to je zasad samo – možda!

Još jedan automobil koji će također nestati s tržišta je Audi R8, premda je sve više informacija da će dobiti električnog nasljednika. Nijemci ove godine prestaju proizvoditi i dobro poznati Audi TT.

Ferrari Portofino M će ustupiti mjesto Roma Spideru. Mercedes-Benz će završiti s proizvodnjom nekoliko kupea i kabrioleta iz svog kataloga.

Nakon 18 godina, iz proizvodnje izlazi Chrysler 300.

Kia navodno ove godine prestaje s proizvodnjom limuzine Stinger, koja je bila svojevrsni napadač na njemačke premium automobile srednje klase, poput serije 3, prenosi Hak revija.

(Ajdin B.)

Automobili
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.