14.1.2024. 20:53
0
Abarth sprema svoj najmoćniji automobil do sada
FOTO: ilustracija
Drugi Abarth električni hatchback c´e stic´i sljedec´e godine. Bit će najmoc´niji model brenda do sada.

Najvjerovatnije će nositi oznaku 600e. Time bi se nastavila tradicija imenovanja koju su započeli Abarth 500e i njegov "brat" Fiat 500e.

Novi automobil bit će opremljen pogonskim sklopom od 237 KS, nadmašujući prethodni model za 85 KS.

Trenutno najsnažniji model brenda, Abarth 695 Biposto Record, 1,4-litarski četvorocilindarski motor. Isporučuje do 187 KS.

Očekuje se i da će imati primjetna poboljšanja kada je brzina u pitanju. Poređenja radi, model 500e do brzien od 100 kilometara na sat stiže za 6,8 sekundi.

Iz Abartha su, doduše, nešto ranije već rekli da njihov cilj nije da jure neka nevjerovatna ubrzanja, već prije svega žele da se fokusiraju bolje performanse u okviru onoga što je karakteristično za srednji rang.

U razgovoru za Autocar prošlog ljeta, izvršni direktor za brendove Fiat i Abarth, Olivier Francois, nije otkrio detalje o sportskom crossoveru, ali je rekao da će ovaj model biti "logičan nastavak Abarthove priče".

Očekuje se da će se pojaviti početkom 2025. godine. Imat će istu bateriju kao i obični model 600 - 51kWh.

Domet će mu vjerovatno biti negdje u rasponu od 320 do 400 kilometara.

(Aldin B.)

Fiat
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.