1.8.2016. 13:34
0
Bećirović ukazao na postojanje dokumenta stranih lobista koji je prijetnja BiH
Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, na početku sjednice tog doma, ukazao je na postojanje dokumenta ''Anex 4 po modelu Ustava Sjedinjenih Američkih Država'' koji, kako je rečeno, predstavlja prijetnju za BiH.

Istakao je da proteklih pet godina traju planski udari prema državi BiH na bazi određenih dokumenata, među kojima su i oni koji su napravili strani lobisti. Takav je, kazao je, i ovaj koji je dostavljen predstavnicima Republike Srpske.

Rekao je da je napisan na nekoliko desetaka stranica, a da su ključne riječi: ''sporazumna država'', ''BiH država zajednica'' i ''samostalna RS u dejtonskoj BiH''.

- Zaključak tog dokumenta je da treba napraviti situaciju koja bi dala dva rješenja za BiH: podjela na tri republike i stvaranje konfederacije i agonija raspada BiH pri čemu je pitanje kada treba formalno konstatirati da se BiH raspadne - naveo je Bećirović.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, komentirajući navode, kazao je da nije informiran o postojanju takvog dokumenta. Naglasio je da Bećirović, kao poslanik, o tome treba informirati nadležne institucije.

- To je ozbiljna stvar i očekujem reakciju na takav dokument - rekao je Zvizdić.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.