23.11.2016. 12:54
1
Otvoren trotoar ispred Predsjedništva BiH: Mi gradimo trotoar - trotoar gradi nas
Trotoar ispred Predjedništva BiH, koji je koštao više od 360.000 KM zvanično je danas otvoren nakon višemjesečnih radova ispred ove institucije.
Svečanom obilasku prisustvovali su Nedžad Ajnadžić, načelnik općine Centar, Dženan Selimbegović, glavni sekretar Predsjedništva BiH i Adnana Alikadića te Fahrudina Đedovića iz Direkcije za puteve Kantona Sarajevo.

Načelnik Općine Centar je izjavio kako je današnji događaj promocija ne samo trotoara, već promocija transferzale za ljude koji hodaju u kolicima po Sarajevu.

- Ona je u režiji Općine Centar i to je pilot projekat. Moramo ukloniti sve barijere za ljude koji koriste kolica od Sarajevo City Centra do Ferhadije i druga je od FIS-a do hotela Evrope i sve je rađeno na inicijativu Udruženje paraplegičara - rekao je Ajnadžić.

Ispred zgrade Predsjedništva okupila se nekolicina građana koji su iskazali svoje negodovanje i razvukli transparent na kojem piše "Otvarate trotoare i ulice, a da zatvarate ubice?". 

Pored toga, na trotoar su položili razne poruke, među kojima je bilo i "Mi gradimo trotoar - trotoar gradi nas".
 
(Dnevni avaz/Alen Avdić)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.