25.4.2024. 17:50
0
Željka Cvijanović od Predsjedništva BiH traži smjenu Zlatka Lagumdžije
Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović zatražila je da Predsjedništvo BiH na prvoj narednoj redovnoj sjednici na dnevni red stavi razrješenje Zlatka Lagumdžije sa pozicije ambasadora BiH pri UN-u.

Treba istaći da je kod smjenjivanja ambasadora jednako kao i kod imenovanja potreban konsenzus svih članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine i da ova inicijativa nema izglede za uspjeh.

Predstavnici iz Republike Srpske nezadovoljni su zbog učešća Lagumdžije u izradi nacrta rezolucije o genocidu o Srebrenici o kojoj će se Generalna skupština UN-a izjasniti drugog maja.

Naime, oni smatraju da je Lagumdžija prekršio svoje ovlasti.

Cvijanović je uputila zahtjev za smjenu Lagumdžije, ali nije reagovala na izjavu ambasadorice Bosne i Hercegovine u Poljskoj Koviljke Špirić kazala je da će "srpski ambasadori" iz BiH samostalno djelovati jer je "pređena crvena linija" rezolucijom o Srebrenici i da nije važno da li će ona biti usvojena ili ne.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.