13.12.2016. 11:15
0
Završena sanacija spomen obilježja na području općine Centar
Na osnovu ugovora o izvođenju radova kojeg je Općina Centar Sarajevo sklopila sa firmom „Sela“ d.o.o., okončani su radovi na sanaciji spomen obilježja na području općine Centar.

Iz budžeta središnje sarajevske Općine za ovu namjenu izdvojeno je 13.950 maraka. Riječ je o još jednom u nizu boračkih projekata koje finansijski podržava ova lokalna zajednica, iskazujući i na taj način veliku zahvalnost šehidima i poginulim borcima koji su svoje živote dali za odbranu Bosne i Hercegovine.

Naime, radnici firme „Sela“ d.o.o zamijenili su oštećene i polomljene kamene ploče na spomenicima, oštećene stubove, polomljene klupe kao i gazišta na stepeništima. Nakon radova na sanaciji spomen obilježja izvršeno je i hortikulturno uređenje.

Imajući u vidu težak socijalni položaj boraca i njihovih porodica i nedovoljnu brigu šire društvene zajednice za njihove brojne probleme, Općina Centar dugi niz godina, kao jedan od prioritetnih strateških ciljeva ima kontinuiranu brigu o boračkoj populaciji, najzaslužnijoj za današnju slobodnu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, pa tako redovno svake godine iz svog budžeta izdvaja značajna sredstva kako bi im pružila podršku i raznu vrstu pomoći.

 Tako je u budžetu za 2016. godinu obezbijeđeno 617.600 KM za tu namjenu.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.