6.5.2017. 13:35
0
Nakon požara besplatan prodajni štand za prodavače na Glavnoj gradskoj pijaci
U prostorijama Gradske uprave Tuzla danas je održana 1. vanredna sjednica Kolegija gradonačelnika, tokom koje je razmatrana Informacija o požaru na buvljoj pijaci u Tuzli i prijedlog mjera za prevazilaženje teške situacije u kojoj su se našli prodavači.
Doneseni su i određeni zaključci, a požar na buvljoj, tzv. Hametovoj pijaci, ugrozio je egzistenciju velikog broja prodavača polovne robe.

- Prema prodavačima, koji žive od prodaje polovne robe, radeći i u najtežim zimskim uvjetima, gradska uprava, gradska preduzeća i ustanove trebaju pokazati socijalnu osjetljivost, empatiju i solidarnost. Ljudima treba pomoći. Zato, svim prodavačima koji su zbog požara, kojeg sami nisu skrivili, izgubili prodajno mjesto, gradske tržnice i pijace, obezbijediće besplatan prodajni štand na Glavnoj gradskoj pijaci, najmanje na 60 dana – stoji su zaključcima.

Ukoliko sanacija požarom uništene pijace ne bude dovršena u roku od 60 dana, prodavači će besplatno koristiti štandove gradske pijace, najduže do 90 dana.

- Pozivamo prodavače koji su koristili štandove na pijaci koju je uništio požar, da se odmah počnu prijavljivati u Upravu gradske pijace, i to od danas 6.5.2017., u 14 sati. Nadamo se da će u istrazi, koja je u toku, što prije biti utvrđeni i javno saopšteni uzroci požara u kojem su izgorjeli prodajni štandovi i roba velikog broja prodavača – navodi se.

Prema informaciji Profesionalne vatrogasne jedinice Grada Tuzla, broj požara je u porastu. Zato pozivamo sva pravna lica da sa maksimalnom ozbiljnošću u primjeni propisa, pristupaju mjerama protivpožarne zaštite, a nadležne protivpožarne inspekcije, da pojačaju inspekcijski nadzor.

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.