14.6.2017. 17:13
1
Enes Mešić uhapšen u Rudom, kod njega pronađeno 5.000 eura
Enes Mešić, kojeg su uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), upućen je na izdržavanje trogodišnje kazne zatvora zbog ratovanja u Siriji, saopćeno je iz Suda BiH.

Nakon što je u utorak, 13. juna, uhapšen prilikom pokušaja prelaska granice između BiH i Srbije, Mešić je upućen na izdržavanje kazne zatvora sa slobode.

- Enes Mešić, koji je osuđen na tri godine zatvora, upućen je na izdržavanje kazne zatvora sa slobode, jer mu nakon izricanja presude nije određen pritvor - navedeno je iz Suda BiH.

Pripadnici Granične policije BiH su kod Rudog uhapsili Mešića, a prema pisanju medija, kod njega je pronađeno 5.000 eura.

Iz Tužilaštva BiH su Balkanskoj istraživačkoj mreži Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) kazali da je Mešić ispitan u SIPA-i, te da će biti dostavljen izvještaj protiv njega.

Krajem oktobra prošle godine, Državni sud je donio presudu za grupu bh. državljana koji su se u Siriji borili na strani takozvane Islamske države. Sedmočlana grupa je osuđena na ukupnu zatvorsku kaznu u trajanju 12 godina i pet mjeseci.

Mešić i šestorica drugih proglašeni su krivima da su tokom 2013. i 2014. boravili na sirijskom ratištu, gdje su se borili na strani takozvane Islamske države. Također su osuđeni i zbog nelegalnog držanja naoružanja na tlu Bosne i Hercegovine, javlja BIRN.

(Fena)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.