4.7.2017. 22:50
0
Premijerka RS-a poručila Bildtu: RS je jedina ispunila sve obaveze preuzete u okviru Reformske agende
Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas s kopredsjedavajućim Odbora Evropskog savjeta za vanjske poslove (ECFR) Karlom Biltom.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje institucije RS-a preduzimaju u pravcu realizacije definiranih prioriteta u procesu pridruživanja Evropskoj uniji, te drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama, saopćeno je večeras iz entitetske vlade.

Cvijanović je rekla da RS ima aktivan pristup u rješavanju evropskih pitanja, te da je ključno da se mehanizam koordinacije u potpunosti stavi u funkciju i da se sve strane u potpunosti pridržavaju procedura i pravila koja su njime definirana.

-Upoznala je Bilta s mjerama koje entitetska vlada provodi u skladu s Akcionim planom RS-a za provođenje Reformske agende, te ponovila da je RS jedini nivo vlasti u BiH koji je ispunio sve obaveze preuzete u okviru Reformske agende – navodi se u saopćenju.

Reformska agenda, kako je rekla, dovedena je u pitanje od većine na nivou BiH, iako se obavezala da ni na koji način neće osporavati, ometati i blokirati njenu realizaciju.

Cvijanović je istakla da je strateško opredjeljenje Vlade nastavak reformskih procesa koje vode rasterećenju i jačanju privrede i stvaranju boljeg poslovnog ambijenta, bez obzira na različite izazove s kojima se RS suočava.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.